Probíhá komunikace se serverem...

ČVUT eobchod
česky english Podporované platby kartou Visa a Master card
Budinská, Zuzana: Fyzika I
Skripta Fyzika I jsou určena studentům Fakulty strojní Českého vysokého učení technického v Praze. Jejich rozsah a matematický aparát je zvolen tak, aby odpovídal výuce v prvním semestru 1. ročníku bakalářského studia a odpovídá požadavkům zkoušky z ...
ČVUT eobchod597 CZK Incl.VAT
Sejkot, Roman: Kniha FOTOGRAFIE / Od fotogramu k výpočetní fotografii
Kniha se zabývá obrazovým fenoménem, prozíravě již v roce 1839 nazvaným fotografie, z nejrůznějších hledisek a vybízí k úvahám o dalekosáhlém významu fotografie pro veškeré poznání lidstva, od prvních fotogramů po Hubbleův teleskop. Předkládá vývoj,...
ČVUT eobchod518 CZK Incl.VAT
Nagy, Jozef: Matematická analýza
Skripta jsou určena studentům prvního ročníku Fakulty dopravní ČVUT v Praze. Jejich obsahem je diferenciální a integrální počet funkcí jedné reálné proměnné a některé metody řešení obyčejných diferenciálních rovnic prvního řádu, lineárních diferenciá...
ČVUT eobchod249 CZK Incl.VAT
Bečvářová, Martina: Matematika ve středověké Evropě / Pozdní středověk a renesance
Rozsáhlá publikace pojednává o oživení a proměnách matematického myšlení a vzdělávání v Evropě pozdního středověku a renesance. Vývoj matematiky je zde zobrazen v širším politickém a kulturním kontextu. Autoři představují životní peripetie a výsledky...
ČVUT eobchod611 CZK Incl.VAT
Sunglasses ČVUT
Plastic sunglasses with ČVUT printing. Blue transparent frame and temples, colored metallic lenses. UV 400 protection. Blue case with ČVUT printing included.
ČVUT eobchod99 CZK Incl.VAT
Hide slider
 

Pollan: Dilema všežravce - přírodopis čtyř jídel

Version 1
Year of publishing 2015
Publisher Argo
ISBN 978-80-257-0896-5
Price (Incl.VAT 10 %) 498 CZK
In Stock 16 pcs
Quantity  pcs
Description:
Autor se ve své mimořádně čtivé knize Dilema všežravce zaměřuje na velkovýrobu potravin v USA, ovšem jeho poznatky jsou stejně platné pro všechny vyspělé země západního světa. Kromě alarmujícího reportážního popisu samotné produkce uvažuje i o tom, jaký má dopad na krajinu, hospodářské plodiny a zvířata, ale i na skladbu našeho jídelníčku, stravovací návyky, kulturu stolování i zdraví člověka.Popis průmyslového zpracování potravin, do kterého vstupuje chemie či genetické inženýrství, je varovný, autor Michael Pollan nicméně v této i dalších svých knihách nabízí i východisko. Prostá doporučení typu "nejezte nic, co by vaše babička nepovažovala za potravinu" či "nekupujte nic, co je složeno víc než z pěti ingrediencí", apelování na návrat tradičním receptům a místním dodavatelům jsou stejně platná i pro českého čtenáře. Michael Pollan se této tematice věnuje soustavně a s mimořádným čtenářským ohlasem.

Goods most often bought with the displayed:

Holický, Milan: Aplikace teorie pravděpodobnosti a mate...

184 CZK

Vorel, Jakub: Urban Simulation Modeling. An Introductio...

438 CZK

Housecroft,Sharpe: Anorganická chemie

1600 CZK
ČVUT Ochrana osobních údajů Helpdesk