Probíhá komunikace se serverem...

ČVUT eobchod
česky english Podporované platby kartou Visa a Master card
Sejkot, Roman: Kniha FOTOGRAFIE / Od fotogramu k výpočetní fotografii
Kniha se zabývá obrazovým fenoménem, prozíravě již v roce 1839 nazvaným fotografie, z nejrůznějších hledisek a vybízí k úvahám o dalekosáhlém významu fotografie pro veškeré poznání lidstva, od prvních fotogramů po Hubbleův teleskop. Předkládá vývoj,...
ČVUT eobchod471 CZK Incl.VAT
Kopřiva, Miloš: Membránová architektura
S naplňováním soudobých trendů dynamické a organické architektury konvenují určité stavební konstrukce a technologie. Inspirována vzory ze živé i neživé přírody mezi ně nepochybně patří také membránová architektura. Navrhování nekonvenčních tvarů mem...
ČVUT eobchod380 CZK Incl.VAT
Raab: Molekulární kuchyně
Chemie v kuchyni i na talíři.....Záhady, tajemno a dobrodružství odehrávající v hrncích, pekáčích, pánvích, sklínkách i sklenicích.Martyrium civilních molekul při jejich "transmutaci" v lahůdku. Není to běžná kuchařka. Je to snadno srozumit...
ČVUT eobchod248 CZK Incl.VAT
Lafata, Pavel: Optické přístupové sítě FTTx a NGA
Komunikace po optických vláknech patří neodmyslitelně k řešení páteřních telekomunikačních sítí a postupně proniká i do sítí přístupových. Využívá se přitom zejména tzv. pasivních optických sítí, ve kterých se dosahuje rychlostí jednotek až desítek G...
ČVUT eobchod370 CZK Incl.VAT
Mesh blue.
Classic mesh as a replacement for plastic bags. Load capacity 15kg, volume 20L. Material polyester fiber.
ČVUT eobchod139 CZK Incl.VAT
Hide slider
 

Pollan: Dilema všežravce - přírodopis čtyř jídel

Version 1
Year of publishing 2015
Publisher Argo
ISBN 978-80-257-0896-5
Price (Incl.VAT 10 %) 498 CZK
In Stock 17 pcs
Quantity  pcs
Description:
Autor se ve své mimořádně čtivé knize Dilema všežravce zaměřuje na velkovýrobu potravin v USA, ovšem jeho poznatky jsou stejně platné pro všechny vyspělé země západního světa. Kromě alarmujícího reportážního popisu samotné produkce uvažuje i o tom, jaký má dopad na krajinu, hospodářské plodiny a zvířata, ale i na skladbu našeho jídelníčku, stravovací návyky, kulturu stolování i zdraví člověka.Popis průmyslového zpracování potravin, do kterého vstupuje chemie či genetické inženýrství, je varovný, autor Michael Pollan nicméně v této i dalších svých knihách nabízí i východisko. Prostá doporučení typu "nejezte nic, co by vaše babička nepovažovala za potravinu" či "nekupujte nic, co je složeno víc než z pěti ingrediencí", apelování na návrat tradičním receptům a místním dodavatelům jsou stejně platná i pro českého čtenáře. Michael Pollan se této tematice věnuje soustavně a s mimořádným čtenářským ohlasem.

Goods most often bought with the displayed:

Vorel, Jakub: Urban Simulation Modeling. An Introductio...

398 CZK

Dylevský, Ivan: Anatomie dítěte - Nipioanatomie 1. díl

527 CZK

Holický, Milan: Aplikace teorie pravděpodobnosti a mate...

167 CZK
ČVUT Ochrana osobních údajů Helpdesk