Probíhá komunikace se serverem...

ČVUT eobchod
česky english Podporované platby kartou Visa a Master card
Procházka, Jaroslav: Betonové vícepodlažní a halové konstrukce
Učební text se zabývá stanovením idealizace, tj. volbou výpočetního modelu betonových vícepodlažních a halových konstrukcí, stanovením vnitřních sil vyvolaných zatížením, dále pak uvádí praktické rady pro navrhování těchto konstrukcí a zásady jejich ...
ČVUT eobchod377 CZK Incl.VAT
Vymětalová, Veronika: Biologie pro biomedicínské inženýrství. Laboratorní cvičení
Skripta určená především pro laboratorní cvičení z biologie studentů bakalářských studijních programů FBMI ČVUT. Jsou rozdělena na jednotlivé kapitoly s textovou částí a s laboratorními úlohami. Vlastní text je přímo doplněn řadou obrázků a nákresů, ...
ČVUT eobchod180 CZK Incl.VAT
Mikš, Antonín: FYZIKA I
Skripta k základnímu kurzu fyziky 102FY_1 (Fyzika 1G) pro studijní obor G - Geodézie a kartografie (36GK). Obsahem učebního textu jsou základy mechaniky (kinematika a dynamika hmotného bodu; soustava hmotných bodů a tuhé těleso; gravitační pole; kmit...
ČVUT eobchod282 CZK Incl.VAT
Šolcová, Alena: Kapitoly z historie matematiky a informatiky
Učební text je výběrem z přednášek na téma Historie matematiky a informatiky pro bakalářské a magisterské studium na Fakultě informačních technologií ČVUT v Praze. Je určený nejen studentům denního a kombinovaného studia, ale také dalším zájemcům o h...
ČVUT eobchod243 CZK Incl.VAT
Bright blue plastic water bottle
Bright blue, stylish bottle with a lion motif and the CTU inscription is made of highly heat-resistant tritium. It is a non-hazardous plastic that does not contain harmful phthalates, BPA or heavy metals. Thanks to the material used, the bottle does ...
ČVUT eobchod199 CZK Incl.VAT
Hide slider
 

Basařová: Pivovarství - teorie a praxe výroby piva 3. doplněné a upravené vydání

Other Authors Šavel, Basař, Basařová, Brož
Version 3.
Year of publishing 2022
Publisher Havlíček Brain team
ISBN 978-80-87109-77-9
Price (Incl.VAT 10 %) 2200 CZK
In Stock 8 pcs
Quantity  pcs
Description:
Kniha ?Pivovarství? pojednává v šestnácti kapitolách o celém procesu výroby piva. První kapitola se zabývá surovinami potřebnými pro výrobu piva (slad, chmel a chmelové produkty, voda a pomocné suroviny). Separátní kapitola je věnována pivovarským kvasinkám. Stěžejní část publikace tvoří kapitoly, v nichž je podrobně popsána výroba piva od přípravy mladiny na varně, přes hlavní kvašení a dokvašování, filtraci (včetně odstřeďování a membránových technik) až po pasteraci a stáčení. V knize jsou porovnávány vlastnosti různých druhů piv, fyzikálně-chemická a senzorická stabilita piva, vysvětlen proces stárnutí piva a hodnocení jeho jakosti. Samostatné kapitoly se zabývají enzymy důležitými pro výrobu piva, mi krobiologií pivovarské výroby, řízením jakosti, hygienou a sanitací výrobních zařízení, energetickým hospodářstvím a problematikou odpadních vod a emisí. Závěr knihy je věnován zdravotním aspektům piva. Jednotlivé kapitoly jsou většinou zahájeny krátkým přehledem historického vývoje, následují teoretické základy, přehled používaných technologií včetně inovací, laboratorní kontroly apod. Každá kapitola je doplněna velmi bohatým seznamem literárních citací. Kniha je rozsahem a pojetím určena studentům bakalářského, magisterského a doktorského studia pivovarství, dále pivovarským odborníkům a v neposlední řadě i nadšencům z řad laické veřejnosti, kteří se chtějí o tradičním českém oboru dozvědět více podrobností. Autoři opět doplnili jednotlivé kapitoly o aktuální informace týkající se nových technologií, zařízení a vědeckých poznatků včetně odkazů na nové zdroje informací. Osvědčená struktura publikace však zůstává zachována.

Goods most often bought with the displayed:

INTRO 18/2022 Textil

189 CZK

Domes:Sklik jednoduše

199 CZK

Matoušek: Generování zvuků pomocí mikrokontroléru

599 CZK
ČVUT Ochrana osobních údajů Helpdesk