Probíhá komunikace se serverem...

ČVUT eobchod
česky english Podporované platby kartou Visa a Master card
Procházka, Jaroslav: Modelování a vyztužování železobetonových konstrukcí
Modely, řešení a vyztužování typických železobetonových konstrukcí pozemních staveb včetně jejich poruchových oblastí - konzoly, ozuby nosníků a desek, otvory v nosnících, rámové rohy a další. Využití příhradové analogie je ukázáno na praktických př...
ČVUT eobchod279 CZK Incl.VAT
Krátký, Lukáš: Moderní trendy předúprav biomasy pro intenzifikaci výroby biopaliv 2. generace
Předúprava suroviny je klíčovým krokem výroby biopaliv druhé generace jako alternativního zdroje energií a cenných látek k výrobě ekoinovativních materiálů. Cílem této knihy je shrnout a představit čtenáři moderní trendy a nejnovější poznatky celosvě...
ČVUT eobchod168 CZK Incl.VAT
Vyoralová, Zuzana: Technická zařízení budov a infrastruktura sídel I. Vnitřní plynovod a vytápění
Skripta jsou určena studentům bakalářského programu Fakulty architektury ČVUT v Praze. Učební text obsahuje problematiku zásobování plynem a jeho rozvody v objektu, seznamuje s koncepcí vytápěcích soustav, zdrojů tepla, otopných těles a dalších přísl...
ČVUT eobchod179 CZK Incl.VAT
Kunz, Jiří: Základy lineární a nelineární lomové mechaniky pro inženýrskou praxi
Kniha je věnována základům lineární i elasto-plastické lomové mechaniky a jejím aplikacím. V úvodních kapitolách je objasněno historické pozadí této vědní disciplíny a fraktografické aspekty procesů porušování a jsou odvozeny základní teoretické vzta...
ČVUT eobchod257 CZK Incl.VAT
Kraus, Ivo: Ženy v dějinách matematiky, fyziky a astronomie
Publikace je koncipována jako soubor příběhů o ženách, kterým se exaktní vědy staly ušlechtilou zálibou i životním posláním. V pětadvaceti kapitolách a stovce biografických hesel se čtenáři seznámí s osudy a vědeckým dílem významných matematiček, fyz...
ČVUT eobchod365 CZK Incl.VAT
Hide slider
 

Kadlec Karel: Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách

Other authors Kmínek, Pavel Kadlec
Version 1.
Year of publishing 2015
ISBN 978-80-7418-232-7
Price (Incl.VAT 10 %) 760 CZK
In Stock 1 pcs
Quantity  pcs
Description:
Kniha poskytne čtenářům základní znalosti z oborů automatického řízení a technologického měření. Vychází se ze zásady, že řídit je možno jen ty veličiny, které lze spolehlivě a s dostatečnou přesností měřit. Současná praxe vyžaduje, aby technolog ve výrobě ovládal nejnutnější základy oboru automatického řízení, protože automatizační prostředky jsou dnes nedílnou součástí provozních technologických zařízení i laboratorních aparatur a stále ve větší míře se v praxi uplatňuje i řízení procesů počítačem. Kniha Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách je určena všem zájemcům o odborné znalosti související s měřením a řízením při výrobě potravin a biotechnologických výrobách a měla by sloužit jako zdroj základních informací pro odbornou veřejnost a pracovníky v potravinářství a biotechnologiích. V české odborné literatuře takovýto souborný text dosud nebyl zpracován.Text knihy je rozdělen do čtyř částí: ? kapitoly 1-4 popisují základní pojmy a způsoby kreslení a označování měřicích a řídicích obvodů, jsou zde uvedeny postupy při vytváření matematických modelů regulovaných soustav a při simulaci jejich chování,kapitoly 5-14 jsou věnovány obecným vlastnostem provozních měřicích přístrojů, včetně podkapitoly o nejistotách měření, principům a metodám měření technologických veličin a popisu přístrojového vybavení pro měření teploty, tlaku, hladiny, průtoku, množství tepla, hmotnosti (průmyslové vážení), vlhkosti, složení a obrazové analýze a měření velikosti částic,? kapitoly 15-20 popisují tématiku řízení výrobních procesů, logického řízení, řízení dávkových procesů, počítačových řídicích a informačních systémů, moderních metod řízení a počítačových simulací technologických provozů,? kapitoly 21 a 22 uvádějí praktické ukázky řízení modelových a laboratorních stanic a průmyslových aplikací řízení potravinářských a biotechnologických výrob a pokrývají průřezově oblast potravinářství a biotechnologií.

Goods most often bought with the displayed:

Kadlec:Procesy a řízení v potravinářství a biotechnolog...

497 CZK

Kadlec:Přehled tradičních potravinářských výrob

488 CZK

Jelínek: Desalinační a separační metody v úpravě vody

321 CZK
ČVUT Ochrana osobních údajů Helpdesk