Probíhá komunikace se serverem...

ČVUT eobchod
česky english Podporované platby kartou Visa a Master card
Sejkot, Roman: Kniha FOTOGRAFIE / Od fotogramu k výpočetní fotografii
Kniha se zabývá obrazovým fenoménem, prozíravě již v roce 1839 nazvaným fotografie, z nejrůznějších hledisek a vybízí k úvahám o dalekosáhlém významu fotografie pro veškeré poznání lidstva, od prvních fotogramů po Hubbleův teleskop. Předkládá vývoj,...
ČVUT eobchod518 Kč vč.DPH
Krbálek, Milan: Matematické modelování dopravy
Skripta byla vytvořena jako hlavní učební text pro stejnojmenný předmět vyučovaný na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze. Hlavní náplní je studium matematických a statistických zákonitostí proudění vozidel pohybujících se na jednoprou...
ČVUT eobchod553 Kč vč.DPH
Podzimek, František: Radiologická fyzika - Aplikace ionizujícího záření
Elektronická verze skripta ve formátu PDF je určena všem zájemcům o problematiku využití ionizujícího záření, především pak studentům bakalářských oborů se zaměřením na fyziku ionizujícího záření, radiační ochranu a využití ionizujícího záření. Na Fa...
ČVUT eobchod195 Kč vč.DPH
Podzimek, František: Radiologická fyzika - Fyzika ionizujícího záření
Učební text je určen především studentům bakalářských oborů se zaměřením na fyziku ionizujícího záření, radiační ochranu a využití ionizujícího záření. Cílem publikace je přístupnou, encyklopedicky pojatou formou, s minimem složitých matematických v...
ČVUT eobchod426 Kč vč.DPH
Strnad, Ladislav: Synchronizace sítí
S nástupem digitální techniky v telekomunikačních sítích se objevil nový problém, totiž problém fázového vztahu signálů. Jeho řešení v síti bývá předpokladem její funkčnosti. Problémy synchronizace je možno členit na ty, které souvisejí se synchroni...
ČVUT eobchod199 Kč vč.DPH
Schovat slider
 

Pollan: Dilema všežravce - přírodopis čtyř jídel

Vydání 1
Rok vydání 2015
Nakladatel Argo
ISBN 978-80-257-0896-5
Cena (vč.DPH 10 %) 498 Kč
Skladem 16 ks
Počet  ks
Popis produktu:
Autor se ve své mimořádně čtivé knize Dilema všežravce zaměřuje na velkovýrobu potravin v USA, ovšem jeho poznatky jsou stejně platné pro všechny vyspělé země západního světa. Kromě alarmujícího reportážního popisu samotné produkce uvažuje i o tom, jaký má dopad na krajinu, hospodářské plodiny a zvířata, ale i na skladbu našeho jídelníčku, stravovací návyky, kulturu stolování i zdraví člověka.Popis průmyslového zpracování potravin, do kterého vstupuje chemie či genetické inženýrství, je varovný, autor Michael Pollan nicméně v této i dalších svých knihách nabízí i východisko. Prostá doporučení typu "nejezte nic, co by vaše babička nepovažovala za potravinu" či "nekupujte nic, co je složeno víc než z pěti ingrediencí", apelování na návrat tradičním receptům a místním dodavatelům jsou stejně platná i pro českého čtenáře. Michael Pollan se této tematice věnuje soustavně a s mimořádným čtenářským ohlasem.

Nejčastěji prodávané produkty společně se zobrazeným zbožím:

Housecroft,Sharpe: Anorganická chemie

1600 Kč

Dylevský, Ivan: Anatomie dítěte - Nipioanatomie 1. díl

580 Kč

Holický, Milan: Aplikace teorie pravděpodobnosti a mate...

184 Kč
ČVUT Ochrana osobních údajů Helpdesk