Probíhá komunikace se serverem...

ČVUT eobchod
česky english Podporované platby kartou Visa a Master card
Suchánek, Jan: Abrazivní opotřebení
Životnost strojů a strojních zařízení v průmyslu je limitována opotřebením. To vzniká v mnoha různých průmyslových situacích a způsobuje vysoké náklady kvůli poruchám zařízení, náhradám opotřebených částí a výpadkům výroby při opravách. Kromě toho op...
ČVUT eobchod250 Kč vč.DPH
Šejna, Jakub: Požární odolnost dřevěných konstrukcí
Kniha je odborným pojednáním o navrhování dřevěných nosných konstrukcí pomocí statického výpočtu, kdy shrnuje normové postupy dle Eurokódů v návaznosti na výzkumnou činnost a pokročilé metody analýzy dřevěných prvků vystavených účinkům vysokých teplo...
ČVUT eobchod288 Kč vč.DPH
Stýblo, Zbyšek: Prostory pro gastronomii
Publikace Prostory pro gastronomii reaguje na proměny v oblasti stravovacích zařízení za posledních třicet let. Zrušení přísných zařizovacích i ostatních regulací otevřelo v této oblasti nejen široké možnosti různým kuchyním, ale i racionalizaci uspo...
ČVUT eobchod349 Kč vč.DPH
Achtenová, Gabriela: Převodná ústrojí motorových vozidel. Kloubové hřídele
V sérii Převodná ústrojí motorových vozidel již vyšlo několik menších skript popisujících výpočet a konstrukci jednotlivých celků převodných ústrojí MV. Uvedené skriptum je další ze série a bude se týkat kloubů a kloubových hřídelů včetně potřebných ...
ČVUT eobchod105 Kč vč.DPH
Drkal, František: Větrání
Tepelná pohoda a bilance škodlivin ve větraných a klimatizovaných prostorech. Proudění vzduchu v prostoru, vyústky pro přívod a odvod vzduchu. Vzduchotechnické sítě, ventilátor a potrubní síť. Vlhký vzduch a jeho úpravy. Zpětné získávání tepla. Tepel...
ČVUT eobchod209 Kč vč.DPH
Schovat slider
 

Basařová: Pivovarství - teorie a praxe výroby piva 3. doplněné a upravené vydání

Spoluautoři Šavel, Basař, Basařová, Brož
Vydání 3.
Rok vydání 2022
Nakladatel Havlíček Brain team
ISBN 978-80-87109-77-9
Cena (vč.DPH 10 %) 2200 Kč
Skladem 8 ks
Počet  ks
Popis produktu:
Kniha ?Pivovarství? pojednává v šestnácti kapitolách o celém procesu výroby piva. První kapitola se zabývá surovinami potřebnými pro výrobu piva (slad, chmel a chmelové produkty, voda a pomocné suroviny). Separátní kapitola je věnována pivovarským kvasinkám. Stěžejní část publikace tvoří kapitoly, v nichž je podrobně popsána výroba piva od přípravy mladiny na varně, přes hlavní kvašení a dokvašování, filtraci (včetně odstřeďování a membránových technik) až po pasteraci a stáčení. V knize jsou porovnávány vlastnosti různých druhů piv, fyzikálně-chemická a senzorická stabilita piva, vysvětlen proces stárnutí piva a hodnocení jeho jakosti. Samostatné kapitoly se zabývají enzymy důležitými pro výrobu piva, mi krobiologií pivovarské výroby, řízením jakosti, hygienou a sanitací výrobních zařízení, energetickým hospodářstvím a problematikou odpadních vod a emisí. Závěr knihy je věnován zdravotním aspektům piva. Jednotlivé kapitoly jsou většinou zahájeny krátkým přehledem historického vývoje, následují teoretické základy, přehled používaných technologií včetně inovací, laboratorní kontroly apod. Každá kapitola je doplněna velmi bohatým seznamem literárních citací. Kniha je rozsahem a pojetím určena studentům bakalářského, magisterského a doktorského studia pivovarství, dále pivovarským odborníkům a v neposlední řadě i nadšencům z řad laické veřejnosti, kteří se chtějí o tradičním českém oboru dozvědět více podrobností. Autoři opět doplnili jednotlivé kapitoly o aktuální informace týkající se nových technologií, zařízení a vědeckých poznatků včetně odkazů na nové zdroje informací. Osvědčená struktura publikace však zůstává zachována.

Nejčastěji prodávané produkty společně se zobrazeným zbožím:

Slabá:Professional English book two

261 Kč

Canfield:Digitální fotografie - tisk, prezentace, archi...

316 Kč

Fyzika pro gymnázia - Optika

156 Kč
ČVUT Ochrana osobních údajů Helpdesk