Probíhá komunikace se serverem...

ČVUT eobchod
česky english Podporované platby kartou Visa a Master card
Betonový motýlek.
Jednoduchý reprezentativní motýlek. Hladké hrany, optimální velikost, každý kus je originál.. Motýlky mají popruh s jezdcem pro nastavení správného obvodu pro Váš krk.
ČVUT eobchod650 Kč vč.DPH
Stejskalová Skoumalová, Lenka: Figurální kresba v souvislosti s tvorbou designu
Skripta jsou unikátní svým zaměřením na výuku v oboru Design. Jde o velmi kvalitně zpracované dílo, obsahující praktické rady pro kresbu i teoretickou část. Stěžejní pasáž je věnována nejlepším (nikdy nepublikovaným) kresbám našich studentů z posledn...
ČVUT eobchod607 Kč vč.DPH
Krbálek, Milan: Matematické modelování dopravy
Skripta byla vytvořena jako hlavní učební text pro stejnojmenný předmět vyučovaný na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze. Hlavní náplní je studium matematických a statistických zákonitostí proudění vozidel pohybujících se na jednoprou...
ČVUT eobchod553 Kč vč.DPH
Podzimek, František: Radiologická fyzika - Ochrana před ionizujícím zářením
Multimediální učební text je zaměřený na problematiku ochrany před přírodními a umělými zdroji ionizujícího záření. Znalost výskytu ionizujícího záření a jeho použití je základní podmínkou pro pochopení přincipů ochrany před ním. Publikace je určena ...
ČVUT eobchod459 Kč vč.DPH
Drkal, František: Větrání
Tepelná pohoda a bilance škodlivin ve větraných a klimatizovaných prostorech. Proudění vzduchu v prostoru, vyústky pro přívod a odvod vzduchu. Vzduchotechnické sítě, ventilátor a potrubní síť. Vlhký vzduch a jeho úpravy. Zpětné získávání tepla. Tepel...
ČVUT eobchod209 Kč vč.DPH
Schovat slider
 

Basařová: Pivovarství - teorie a praxe výroby piva 3. doplněné a upravené vydání

Spoluautoři Šavel, Basař, Basařová, Brož
Vydání 3.
Rok vydání 2022
Nakladatel Havlíček Brain team
ISBN 978-80-87109-77-9
Cena (vč.DPH 10 %) 2200 Kč
Skladem 8 ks
Počet  ks
Popis produktu:
Kniha ?Pivovarství? pojednává v šestnácti kapitolách o celém procesu výroby piva. První kapitola se zabývá surovinami potřebnými pro výrobu piva (slad, chmel a chmelové produkty, voda a pomocné suroviny). Separátní kapitola je věnována pivovarským kvasinkám. Stěžejní část publikace tvoří kapitoly, v nichž je podrobně popsána výroba piva od přípravy mladiny na varně, přes hlavní kvašení a dokvašování, filtraci (včetně odstřeďování a membránových technik) až po pasteraci a stáčení. V knize jsou porovnávány vlastnosti různých druhů piv, fyzikálně-chemická a senzorická stabilita piva, vysvětlen proces stárnutí piva a hodnocení jeho jakosti. Samostatné kapitoly se zabývají enzymy důležitými pro výrobu piva, mi krobiologií pivovarské výroby, řízením jakosti, hygienou a sanitací výrobních zařízení, energetickým hospodářstvím a problematikou odpadních vod a emisí. Závěr knihy je věnován zdravotním aspektům piva. Jednotlivé kapitoly jsou většinou zahájeny krátkým přehledem historického vývoje, následují teoretické základy, přehled používaných technologií včetně inovací, laboratorní kontroly apod. Každá kapitola je doplněna velmi bohatým seznamem literárních citací. Kniha je rozsahem a pojetím určena studentům bakalářského, magisterského a doktorského studia pivovarství, dále pivovarským odborníkům a v neposlední řadě i nadšencům z řad laické veřejnosti, kteří se chtějí o tradičním českém oboru dozvědět více podrobností. Autoři opět doplnili jednotlivé kapitoly o aktuální informace týkající se nových technologií, zařízení a vědeckých poznatků včetně odkazů na nové zdroje informací. Osvědčená struktura publikace však zůstává zachována.

Nejčastěji prodávané produkty společně se zobrazeným zbožím:

Lepil: Sbírka testových úloh k maturitě z fyziky

126 Kč

Naučte se anglicky (UK) Talk now !

657 Kč

Dědiček:Facebook jednoduše

149 Kč
ČVUT Ochrana osobních údajů Helpdesk