Probíhá komunikace se serverem...

ČVUT eobchod
česky english Podporované platby kartou Visa a Master card
Betonový motýlek.
Jednoduchý reprezentativní motýlek. Hladké hrany, optimální velikost, každý kus je originál.. Motýlky mají popruh s jezdcem pro nastavení správného obvodu pro Váš krk.
ČVUT eobchod590 Kč vč.DPH
Pokorný, Jaroslav: Databázové systémy
Vysokoškolská učebnice provádí čtenáře problematikou návrhu a implementace databází. Autoři seznamují studenty s potřebnou teorií doplněnou množstvím praktických příkladů. Jádrem učebnice jsou relační databázové systémy, které navzdory předpovědím st...
ČVUT eobchod327 Kč vč.DPH
Kraus, Ivo: Fyzika v kulturních dějinách Evropy. Romantici a klasikové
Čtvrtý díl Fyziky v kulturních dějinách Evropy je věnován životním osudům a vědeckým zásluhám především těch fyziků vychovaných klasickou fenomenologickou školou, jejichž dílo se stalo základem moderní atomové teorie. Příběhy jsou řazeny podle letopo...
ČVUT eobchod357 Kč vč.DPH
Nový, Richard: Hluk a chvění
Kniha se zabývá vyzařováním zvuku z hypotetických a konkrétních zdrojů, šířením zvuku v ideálním a reálném prostředí a hlukovou expozicí člověka ve vztahu k hygienicky únosným akustickým limitům. Je zde uveden ucelený přehled o příčinách vyzařování ...
ČVUT eobchod253 Kč vč.DPH
Sokol, Zdeněk: Ocelové konstrukce. Tabulky
Učební text je určený studentům Fakulty stavební ČVUT v Praze jako pomůcka pro navrhování ocelových konstrukcí ve studentských úlohách a projektech. Skripta obsahují tabulky průřezových veličin ocelových průřezů a tabulky sloužící pro navrhování podl...
ČVUT eobchod95 Kč vč.DPH
Schovat slider
 

Dostálová: Potravinářské zbožíznalství

Vydání 1.
Rok vydání 2014
ISBN 978-80-7418-208-2
Cena (vč.DPH 10 %) 450 Kč
Skladem 13 ks
Počet  ks
Popis produktu:
Výživa a potraviny, zejména jejich kvalita a vliv na zdraví, jsou v současné době předmětem velkého zájmu médií a samozřejmě i veřejnosti. I když stále většina spotřebitelů nakupuje potraviny podle ceny, stoupá počet těch, kteří si vybírají podle surovinového složení, výživové hodnoty a senzorických vlastností.Kniha Potravinářské zbožíznalství by měla vyplnit mezeru na našem knižním trhu a usnadnit čtenářům výběr potravin ze široké nabídky, která na našem trhu s potravinami v současnosti je. Poslední obsáhlejší publikace pojednávající o potravinářském zbožíznalství vyšly na sklonku 90. let minulého století, mnohdy jsou rozebrané a nejsou zcela aktuální.Vlastní text knihy je rozdělen do čtyř oddílů, kapitoly jsou číslovány průběžně v celé knize. Oddíl I (kapitoly 1-6) je věnován potravinářské legislativě. Oddíl II (kapitoly 7-10) se zabývá kvalitou potravin a její kontrolou. Těžištěm knihy je oddíl III, ve kterém jsou v kapitolách 11-43 popsány potravinářské výrobky seřazené podle příslušných komodit.V závěrečném oddílu IV jsou zařazeny dvě kapitoly. Kapitola 44. Zbožíznalství a inovace v potravinářském průmyslu reaguje na poměrně rychlou obměnu sortimentu potravinářských výrobků a jejich složení a poslední kapitola 45. s názvem Shrnutí zásad správné výživy zdůrazňuje význam výživy pro lidské zdraví a uvádí Výživová doporučení pro obyvatelstvo České republiky, tak jak je formulovala Společnost pro výživu. Tato doporučení obsahují mimo jiné i hlavní zásady pro výběr potravin pro správnou výživu.

Nejčastěji prodávané produkty společně se zobrazeným zbožím:

Sluková: Výroba potravin a nutriční hodnota

200 Kč

Demnerová:Laboratoř mikrobiologického zkoumání potravin

297 Kč

Pokorný:Sensorická analýza potravin - laboratorní cviče...

45 Kč
ČVUT Ochrana osobních údajů Helpdesk