Probíhá komunikace se serverem...

ČVUT eobchod
česky english
Housecroft,Sharpe: Anorganická chemie
Anorganická chemie přináší studentům i učitelům jasně a srozumitelně podaný úvod do teoretických principů anorganické chemie doplněný skvělými ilustracemi. V systematické části chemie prvků je vyzdvižena úloha, kterou anorganická chemie zaujímá v naš...
ČVUT eobchod1350 Kč vč.DPH
Lehká dámská mikina se zipem, výprodej
Mikina se zipem mírně projmutá v pase, prodloužená délka. 80% bavlna, 20% polyester, 240g/m2. Značka Fruit of the Loom.
ČVUT eobchod540 Kč vč.DPH
Dvořáková, Ľubomíra: Lineární algebra 2
Skripta jsou určena studentům prvního ročníku FJFI ČVUT v Praze. Zahrnují látku pro předmět LAA2 (letní semestr). Věnují se jak maticovému počtu, tak i teorii lineárních operátorů: inverzní matice a operátory, determinant matice a operátoru, spektrál...
ČVUT eobchod146 Kč vč.DPH
Šimeček, Ivan: Obecné výpočty na grafických procesorech
Skriptum je určeno pro všechny studenty, kteří se zajímají o programování současných grafických procesorů pro negrafické výpočty. Přináší převážně programátorský pohled na danou problematiku, ale je jistě zajímavé i pro ty, kteří se chtějí něco dozvě...
ČVUT eobchod222 Kč vč.DPH
Taška přes rameno ČVUT, Black & White
Taška na dokumenty do velikosti A4, nastavitelný popruh, rozměry: 25 x 33 x 2 cm, materiál: polyester, značka: Halfar
ČVUT eobchod220 Kč vč.DPH
Schovat slider
 

Kadlec Karel: Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách

Spoluautoři Kmínek, Pavel Kadlec
Vydání 1.
Rok vydání 2015
ISBN 978-80-7418-232-7
Cena (vč.DPH 10 %) 760 Kč
Skladem 9 ks
Počet  ks
Popis produktu:
Kniha poskytne čtenářům základní znalosti z oborů automatického řízení a technologického měření. Vychází se ze zásady, že řídit je možno jen ty veličiny, které lze spolehlivě a s dostatečnou přesností měřit. Současná praxe vyžaduje, aby technolog ve výrobě ovládal nejnutnější základy oboru automatického řízení, protože automatizační prostředky jsou dnes nedílnou součástí provozních technologických zařízení i laboratorních aparatur a stále ve větší míře se v praxi uplatňuje i řízení procesů počítačem. Kniha Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách je určena všem zájemcům o odborné znalosti související s měřením a řízením při výrobě potravin a biotechnologických výrobách a měla by sloužit jako zdroj základních informací pro odbornou veřejnost a pracovníky v potravinářství a biotechnologiích. V české odborné literatuře takovýto souborný text dosud nebyl zpracován.Text knihy je rozdělen do čtyř částí: ? kapitoly 1-4 popisují základní pojmy a způsoby kreslení a označování měřicích a řídicích obvodů, jsou zde uvedeny postupy při vytváření matematických modelů regulovaných soustav a při simulaci jejich chování,kapitoly 5-14 jsou věnovány obecným vlastnostem provozních měřicích přístrojů, včetně podkapitoly o nejistotách měření, principům a metodám měření technologických veličin a popisu přístrojového vybavení pro měření teploty, tlaku, hladiny, průtoku, množství tepla, hmotnosti (průmyslové vážení), vlhkosti, složení a obrazové analýze a měření velikosti částic,? kapitoly 15-20 popisují tématiku řízení výrobních procesů, logického řízení, řízení dávkových procesů, počítačových řídicích a informačních systémů, moderních metod řízení a počítačových simulací technologických provozů,? kapitoly 21 a 22 uvádějí praktické ukázky řízení modelových a laboratorních stanic a průmyslových aplikací řízení potravinářských a biotechnologických výrob a pokrývají průřezově oblast potravinářství a biotechnologií.

Nejčastěji prodávané produkty společně se zobrazeným zbožím:

Linhart: Toxikologie: Interakce škodlivých látek s živý...

540 Kč

Kadlec:Přehled tradičních potravinářských výrob

488 Kč

Kadlec:Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnol...

497 Kč
ČVUT Helpdesk