Probíhá komunikace se serverem...

ČVUT eobchod
česky english
Kameník: Maso jako potravina - produkce, složení a vlastnosti masa
Autoři knihy Maso jako potravina jsou odborníci z Veterinární a farmaceutické univerzity Brno, Výzkumného ústavu veterinárního lékařství v Brně i ze zpracovatelskégo průmyslu. Při psaní sledovali jednotlivých kapitol společný cíl ? zprostředkovat čte...
ČVUT eobchod299 Kč vč.DPH
Černý, Jaroslav: Matematika. Přijímací zkoušky na ČVUT
Sbírka vybraných úloh středoškolské matematiky, ze které se vybírají příklady u přijímací zkoušky z matematiky na ČVUT. Knížka v jednotlivých kapitolách zahrnuje základní pojmy, několik vybraných řešených úloh a nakonec neřešené příklady na procvičen...
ČVUT eobchod158 Kč vč.DPH
Šťovíček, Pavel: Metody matematické fyziky II. Integrální rovnice, eliptické operátory
Jedná se o druhý díl skript, který navazuje na Metody matematické fyziky I - Teorie zobecněných funkcí. Náplní předkládaného druhého dílu jsou v zásadě dva tematické okruhy - integrální rovnice se spojitým jádrem a lineární parciální diferenciální op...
ČVUT eobchod141 Kč vč.DPH
Němec, Milan: Teorie slévání
Učební text je určen studentům prvního ročníku navazujícího magisterského studia studijního programu Strojní inženýrství Fakulty strojní ČVUT v Praze pro předmět Teorie slévání. Vedle dalších teoretických předmětů slouží Teorie slévání k vytvoření uc...
ČVUT eobchod260 Kč vč.DPH
Němec, Milan: Základy strojírenské technologie I
Učební text poskytuje nezbytné základní poznatky a přehled o technologii slévání, tváření a svařování jako průpravu pro předmět Technologie I.Obsah textu odpovídá látce probírané na přednáškách, seminářích i ve cvičení při praktické výuce v technolog...
ČVUT eobchod168 Kč vč.DPH
Schovat slider
 

Kadlec Karel: Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách

Spoluautoři Kmínek, Pavel Kadlec
Vydání 1.
Rok vydání 2015
ISBN 978-80-7418-232-7
Cena (vč.DPH 10 %) 760 Kč
Skladem 8 ks
Počet  ks
Popis produktu:
Kniha poskytne čtenářům základní znalosti z oborů automatického řízení a technologického měření. Vychází se ze zásady, že řídit je možno jen ty veličiny, které lze spolehlivě a s dostatečnou přesností měřit. Současná praxe vyžaduje, aby technolog ve výrobě ovládal nejnutnější základy oboru automatického řízení, protože automatizační prostředky jsou dnes nedílnou součástí provozních technologických zařízení i laboratorních aparatur a stále ve větší míře se v praxi uplatňuje i řízení procesů počítačem. Kniha Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách je určena všem zájemcům o odborné znalosti související s měřením a řízením při výrobě potravin a biotechnologických výrobách a měla by sloužit jako zdroj základních informací pro odbornou veřejnost a pracovníky v potravinářství a biotechnologiích. V české odborné literatuře takovýto souborný text dosud nebyl zpracován.Text knihy je rozdělen do čtyř částí: ? kapitoly 1-4 popisují základní pojmy a způsoby kreslení a označování měřicích a řídicích obvodů, jsou zde uvedeny postupy při vytváření matematických modelů regulovaných soustav a při simulaci jejich chování,kapitoly 5-14 jsou věnovány obecným vlastnostem provozních měřicích přístrojů, včetně podkapitoly o nejistotách měření, principům a metodám měření technologických veličin a popisu přístrojového vybavení pro měření teploty, tlaku, hladiny, průtoku, množství tepla, hmotnosti (průmyslové vážení), vlhkosti, složení a obrazové analýze a měření velikosti částic,? kapitoly 15-20 popisují tématiku řízení výrobních procesů, logického řízení, řízení dávkových procesů, počítačových řídicích a informačních systémů, moderních metod řízení a počítačových simulací technologických provozů,? kapitoly 21 a 22 uvádějí praktické ukázky řízení modelových a laboratorních stanic a průmyslových aplikací řízení potravinářských a biotechnologických výrob a pokrývají průřezově oblast potravinářství a biotechnologií.

Nejčastěji prodávané produkty společně se zobrazeným zbožím:

Dostálová: Potravinářské zbožíznalství

450 Kč

Kadlec:Přehled tradičních potravinářských výrob

488 Kč

Kadlec:Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnol...

497 Kč
ČVUT Helpdesk