Probíhá komunikace se serverem...

ČVUT eobchod
česky english Podporované platby kartou Visa a Master card
Kraus, Ivo: FYZIKA / Encyklopedie velkých objevů a osobností
Čím lépe se ve vědě chceme uplatnit, tím dokonalejším rozhledem po mezioborových a společenských vazbách bychom měli být vybaveni. Ke splnění takového cíle přispívá i znalost vývoje vědních oblastí. Právě tato nezpochybnitelná věčná pravda vedla auto...
ČVUT eobchod627 Kč vč.DPH
CD:Matematika - přijímací zkoušky na ČVUT
Matematika
ČVUT eobchod130 Kč vč.DPH
Pánská mikina ČVUT s motivem lva, různé barvy
Pánská mikina ČVUT, rovný střih. 80% bavlna, 20% polyester, 280g/m2. Značka: Fruit of the Loom.
ČVUT eobchod540 Kč vč.DPH
Kožíšek, Jan: Rozhodovací modely pro manažery v průmyslové praxi
Rozhodování představuje jednu z klíčových úloh manažera. Některé rozhodovací problémy jsou ovšem natolik složité a komplexní, že při jejich řešení již nelze spoléhat pouze na vlastní intuici. Tato monografie proto přináší soubor metod, nástrojů, post...
ČVUT eobchod307 Kč vč.DPH
Vedral, Josef: Zpracování a digitalizace analogových signálů v měřicí technice
Monografie popisuje metody zpracování analogových signálů a jejich digitalizaci v měřicí technice. Jsou zde uvedeny obvodové prostředky analogového zpracování signálů z typických snímačů fyzikálních veličin a prostředky k jejich digitalizaci a rekons...
ČVUT eobchod289 Kč vč.DPH
Schovat slider
 

Kadlec Karel: Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách

Spoluautoři Kmínek, Pavel Kadlec
Vydání 1.
Rok vydání 2015
ISBN 978-80-7418-232-7
Cena (vč.DPH 10 %) 760 Kč
Skladem 1 ks
Počet  ks
Popis produktu:
Kniha poskytne čtenářům základní znalosti z oborů automatického řízení a technologického měření. Vychází se ze zásady, že řídit je možno jen ty veličiny, které lze spolehlivě a s dostatečnou přesností měřit. Současná praxe vyžaduje, aby technolog ve výrobě ovládal nejnutnější základy oboru automatického řízení, protože automatizační prostředky jsou dnes nedílnou součástí provozních technologických zařízení i laboratorních aparatur a stále ve větší míře se v praxi uplatňuje i řízení procesů počítačem. Kniha Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách je určena všem zájemcům o odborné znalosti související s měřením a řízením při výrobě potravin a biotechnologických výrobách a měla by sloužit jako zdroj základních informací pro odbornou veřejnost a pracovníky v potravinářství a biotechnologiích. V české odborné literatuře takovýto souborný text dosud nebyl zpracován.Text knihy je rozdělen do čtyř částí: ? kapitoly 1-4 popisují základní pojmy a způsoby kreslení a označování měřicích a řídicích obvodů, jsou zde uvedeny postupy při vytváření matematických modelů regulovaných soustav a při simulaci jejich chování,kapitoly 5-14 jsou věnovány obecným vlastnostem provozních měřicích přístrojů, včetně podkapitoly o nejistotách měření, principům a metodám měření technologických veličin a popisu přístrojového vybavení pro měření teploty, tlaku, hladiny, průtoku, množství tepla, hmotnosti (průmyslové vážení), vlhkosti, složení a obrazové analýze a měření velikosti částic,? kapitoly 15-20 popisují tématiku řízení výrobních procesů, logického řízení, řízení dávkových procesů, počítačových řídicích a informačních systémů, moderních metod řízení a počítačových simulací technologických provozů,? kapitoly 21 a 22 uvádějí praktické ukázky řízení modelových a laboratorních stanic a průmyslových aplikací řízení potravinářských a biotechnologických výrob a pokrývají průřezově oblast potravinářství a biotechnologií.

Nejčastěji prodávané produkty společně se zobrazeným zbožím:

Dostálová: Potravinářské zbožíznalství

450 Kč

Jahoda: Chemické inženýrství II

275 Kč

Grosová: Marketing: Aplikace v chemii, potravinářství a...

240 Kč
ČVUT Ochrana osobních údajů Helpdesk