Probíhá komunikace se serverem...

ČVUT eobchod
česky english Podporované platby kartou Visa a Master card
Pollan: Dilema všežravce - přírodopis čtyř jídel
Autor se ve své mimořádně čtivé knize Dilema všežravce zaměřuje na velkovýrobu potravin v USA, ovšem jeho poznatky jsou stejně platné pro všechny vyspělé země západního světa. Kromě alarmujícího reportážního popisu samotné produkce uvažuje i o tom, j...
ČVUT eobchod498 Kč vč.DPH
Vícha, Vladimír: Experiments Using Pixel Detector in Teaching Nuclear and Particle Physics
Učební text poskytuje metodické návody pro 50 fyzikálních demonstračních a laboratorních experimentů s pixelovým detektorem MX-10 využitelné na všech školách, kde se vyučuje jaderná a částicová fyzika (převážně VŠ a SŠ, případně ZŠ). Každý experiment...
ČVUT eobchod492 Kč vč.DPH
Sokol, Zdeněk: Ocelové konstrukce. Tabulky
Učební text je určený studentům Fakulty stavební ČVUT v Praze jako pomůcka pro navrhování ocelových konstrukcí ve studentských úlohách a projektech. Skripta obsahují tabulky průřezových veličin ocelových průřezů a tabulky sloužící pro navrhování podl...
ČVUT eobchod95 Kč vč.DPH
Kožíšek, Jan: Rozhodovací modely pro manažery v průmyslové praxi
Rozhodování představuje jednu z klíčových úloh manažera. Některé rozhodovací problémy jsou ovšem natolik složité a komplexní, že při jejich řešení již nelze spoléhat pouze na vlastní intuici. Tato monografie proto přináší soubor metod, nástrojů, post...
ČVUT eobchod307 Kč vč.DPH
Kraus, Ivo: Věda v českých zemích / Dějiny fyziky, geografie, geologie, chemie a matematiky
Monografie je věnována vědám, které se v minulosti navzájem více či méně ovlivňovaly, pracovaly obdobnými metodami a v mnoha případech používaly stejné nebo podobné přístroje. Jejich dějiny u nás jsou součástí evropského kulturního dědictví, a to nej...
ČVUT eobchod517 Kč vč.DPH
Schovat slider
 

Kadlec Karel: Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách

Spoluautoři Kmínek, Pavel Kadlec
Vydání 1.
Rok vydání 2015
ISBN 978-80-7418-232-7
Cena (vč.DPH 10 %) 760 Kč
Skladem 1 ks
Počet  ks
Popis produktu:
Kniha poskytne čtenářům základní znalosti z oborů automatického řízení a technologického měření. Vychází se ze zásady, že řídit je možno jen ty veličiny, které lze spolehlivě a s dostatečnou přesností měřit. Současná praxe vyžaduje, aby technolog ve výrobě ovládal nejnutnější základy oboru automatického řízení, protože automatizační prostředky jsou dnes nedílnou součástí provozních technologických zařízení i laboratorních aparatur a stále ve větší míře se v praxi uplatňuje i řízení procesů počítačem. Kniha Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách je určena všem zájemcům o odborné znalosti související s měřením a řízením při výrobě potravin a biotechnologických výrobách a měla by sloužit jako zdroj základních informací pro odbornou veřejnost a pracovníky v potravinářství a biotechnologiích. V české odborné literatuře takovýto souborný text dosud nebyl zpracován.Text knihy je rozdělen do čtyř částí: ? kapitoly 1-4 popisují základní pojmy a způsoby kreslení a označování měřicích a řídicích obvodů, jsou zde uvedeny postupy při vytváření matematických modelů regulovaných soustav a při simulaci jejich chování,kapitoly 5-14 jsou věnovány obecným vlastnostem provozních měřicích přístrojů, včetně podkapitoly o nejistotách měření, principům a metodám měření technologických veličin a popisu přístrojového vybavení pro měření teploty, tlaku, hladiny, průtoku, množství tepla, hmotnosti (průmyslové vážení), vlhkosti, složení a obrazové analýze a měření velikosti částic,? kapitoly 15-20 popisují tématiku řízení výrobních procesů, logického řízení, řízení dávkových procesů, počítačových řídicích a informačních systémů, moderních metod řízení a počítačových simulací technologických provozů,? kapitoly 21 a 22 uvádějí praktické ukázky řízení modelových a laboratorních stanic a průmyslových aplikací řízení potravinářských a biotechnologických výrob a pokrývají průřezově oblast potravinářství a biotechnologií.

Nejčastěji prodávané produkty společně se zobrazeným zbožím:

Kadlec:Procesy a řízení v potravinářství a biotechnolog...

497 Kč

Říhová - Ambrožová: Technická mikrobiologie a hydrobiol...

270 Kč

Jahoda: Chemické inženýrství II

275 Kč
ČVUT Ochrana osobních údajů Helpdesk