Probíhá komunikace se serverem...

ČVUT eobchod
česky english Podporované platby kartou Visa a Master card
Suchánek, Jan: Abrazivní opotřebení
Životnost strojů a strojních zařízení v průmyslu je limitována opotřebením. To vzniká v mnoha různých průmyslových situacích a způsobuje vysoké náklady kvůli poruchám zařízení, náhradám opotřebených částí a výpadkům výroby při opravách. Kromě toho op...
ČVUT eobchod227 Kč vč.DPH
Kočandrlová, Milada: Geo-Matematika I
Skripta Geo-Matematika I jsou určena pro studenty prvního ročníku bakalářského programu oboru geodézie a kartografie Fakulty stavební ČVUT v Praze. Učební text má pět částí, dva dodatky a rejstřík pojmů. První dvě části pokrývají probíranou látku prv...
ČVUT eobchod269 Kč vč.DPH
Nagy, Jozef: Matematická analýza
Skripta jsou určena studentům prvního ročníku Fakulty dopravní ČVUT v Praze. Jejich obsahem je diferenciální a integrální počet funkcí jedné reálné proměnné a některé metody řešení obyčejných diferenciálních rovnic prvního řádu, lineárních diferenciá...
ČVUT eobchod226 Kč vč.DPH
Ryjáček, Pavel: Ocelové mosty. Cvičení
Skriptum je určeno zejména studentům oboru Konstrukce a dopravní stavby a pojednává o návrhu a posouzení ocelového spřaženého silničního mostu v mezních stavech únosnosti i použitelnosti dle platných norem ČSN EN. Obsahuje rovněž návrh a posouzení dů...
ČVUT eobchod133 Kč vč.DPH
Pospíšil, Jiří: Stavební geodézie. Doplňkové skriptum
Skripta pro studenty oborů Stavební inženýrství a Architektura a stavitelství pro předmět Stavební geodézie. Učební text obsahuje základní úlohy stavební geodézie z hlediska úvodních měřických úkonů, přístrojů a výpočetních prací.
ČVUT eobchod141 Kč vč.DPH
Schovat slider
 

Dostálová: Potravinářské zbožíznalství

Vydání 1.
Rok vydání 2014
ISBN 978-80-7418-208-2
Cena (vč.DPH 10 %) 450 Kč
Skladem 13 ks
Počet  ks
Popis produktu:
Výživa a potraviny, zejména jejich kvalita a vliv na zdraví, jsou v současné době předmětem velkého zájmu médií a samozřejmě i veřejnosti. I když stále většina spotřebitelů nakupuje potraviny podle ceny, stoupá počet těch, kteří si vybírají podle surovinového složení, výživové hodnoty a senzorických vlastností.Kniha Potravinářské zbožíznalství by měla vyplnit mezeru na našem knižním trhu a usnadnit čtenářům výběr potravin ze široké nabídky, která na našem trhu s potravinami v současnosti je. Poslední obsáhlejší publikace pojednávající o potravinářském zbožíznalství vyšly na sklonku 90. let minulého století, mnohdy jsou rozebrané a nejsou zcela aktuální.Vlastní text knihy je rozdělen do čtyř oddílů, kapitoly jsou číslovány průběžně v celé knize. Oddíl I (kapitoly 1-6) je věnován potravinářské legislativě. Oddíl II (kapitoly 7-10) se zabývá kvalitou potravin a její kontrolou. Těžištěm knihy je oddíl III, ve kterém jsou v kapitolách 11-43 popsány potravinářské výrobky seřazené podle příslušných komodit.V závěrečném oddílu IV jsou zařazeny dvě kapitoly. Kapitola 44. Zbožíznalství a inovace v potravinářském průmyslu reaguje na poměrně rychlou obměnu sortimentu potravinářských výrobků a jejich složení a poslední kapitola 45. s názvem Shrnutí zásad správné výživy zdůrazňuje význam výživy pro lidské zdraví a uvádí Výživová doporučení pro obyvatelstvo České republiky, tak jak je formulovala Společnost pro výživu. Tato doporučení obsahují mimo jiné i hlavní zásady pro výběr potravin pro správnou výživu.

Nejčastěji prodávané produkty společně se zobrazeným zbožím:

Kadlec:Přehled tradičních potravinářských výrob

488 Kč

Sluková: Výroba potravin a nutriční hodnota

200 Kč

Kadlec:Procesy a řízení v potravinářství a biotechnolog...

497 Kč
ČVUT Ochrana osobních údajů Helpdesk