Probíhá komunikace se serverem...

ČVUT eobchod
česky english Podporované platby kartou Visa a Master card
Sejkot, Roman: Kniha FOTOGRAFIE / Od fotogramu k výpočetní fotografii
Kniha se zabývá obrazovým fenoménem, prozíravě již v roce 1839 nazvaným fotografie, z nejrůznějších hledisek a vybízí k úvahám o dalekosáhlém významu fotografie pro veškeré poznání lidstva, od prvních fotogramů po Hubbleův teleskop. Předkládá vývoj,...
ČVUT eobchod471 Kč vč.DPH
Virius, Miroslav: Programovací jazyk C++, 1. díl
První díl výukového textu k přednášce Programování v C++. Obsahuje dva rozsáhlé úvodní příklady a pokrývá především následující témata: způsob popisu jazyka C++, příkazy, základní datové typy a jejich vlastnosti, uživatelem definované neobjektové typ...
ČVUT eobchod275 Kč vč.DPH
Rataj, Jan: Reactor Physics Course at VR-1 Reactor
Skripta jsou určena pro účastníky kurzu reaktorové fyziky na školním reaktoru VR-1. Obsahují devět různých experimentálních úloh z oblasti reaktorové fyziky, které se na školním reaktoru VR-1 provádějí. U každé experimentální úlohy je uveden její det...
ČVUT eobchod205 Kč vč.DPH
Štamberg, Karel: Technologie jaderných paliv II
Skripta jsou věnována procesům, které charakterizují tzv. uzavřený uranový, event. i thoriový palivový cyklus, resp. tu část, která začíná popisem technologií zpracování vyhořelých (ozářených) jaderných paliv (VJP). Zvláštní pozornost je věnována mod...
ČVUT eobchod176 Kč vč.DPH
Krbálek, Milan: Teorie míry a Lebesgueova integrálu
V práci je vystavěna ucelená teorie abstraktních množinových měr s důrazem na míry Jordanovu a Lebesgueovu. Následuje teorie abstraktního Lebesgueova integrálu doplněná řadou praktických aplikací demonstrovaných na výpočtech konkrétních vícerozměrnýc...
ČVUT eobchod260 Kč vč.DPH
Schovat slider
 

Dostálová: Potravinářské zbožíznalství

Vydání 1.
Rok vydání 2014
ISBN 978-80-7418-208-2
Cena (vč.DPH 10 %) 450 Kč
Skladem 8 ks
Počet  ks
Popis produktu:
Výživa a potraviny, zejména jejich kvalita a vliv na zdraví, jsou v současné době předmětem velkého zájmu médií a samozřejmě i veřejnosti. I když stále většina spotřebitelů nakupuje potraviny podle ceny, stoupá počet těch, kteří si vybírají podle surovinového složení, výživové hodnoty a senzorických vlastností.Kniha Potravinářské zbožíznalství by měla vyplnit mezeru na našem knižním trhu a usnadnit čtenářům výběr potravin ze široké nabídky, která na našem trhu s potravinami v současnosti je. Poslední obsáhlejší publikace pojednávající o potravinářském zbožíznalství vyšly na sklonku 90. let minulého století, mnohdy jsou rozebrané a nejsou zcela aktuální.Vlastní text knihy je rozdělen do čtyř oddílů, kapitoly jsou číslovány průběžně v celé knize. Oddíl I (kapitoly 1-6) je věnován potravinářské legislativě. Oddíl II (kapitoly 7-10) se zabývá kvalitou potravin a její kontrolou. Těžištěm knihy je oddíl III, ve kterém jsou v kapitolách 11-43 popsány potravinářské výrobky seřazené podle příslušných komodit.V závěrečném oddílu IV jsou zařazeny dvě kapitoly. Kapitola 44. Zbožíznalství a inovace v potravinářském průmyslu reaguje na poměrně rychlou obměnu sortimentu potravinářských výrobků a jejich složení a poslední kapitola 45. s názvem Shrnutí zásad správné výživy zdůrazňuje význam výživy pro lidské zdraví a uvádí Výživová doporučení pro obyvatelstvo České republiky, tak jak je formulovala Společnost pro výživu. Tato doporučení obsahují mimo jiné i hlavní zásady pro výběr potravin pro správnou výživu.

Nejčastěji prodávané produkty společně se zobrazeným zbožím:

Kadlec:Přehled tradičních potravinářských výrob

488 Kč

Kadlec:Procesy a řízení v potravinářství a biotechnolog...

497 Kč

Linhart: Toxikologie: Interakce škodlivých látek s živý...

540 Kč
ČVUT Ochrana osobních údajů Helpdesk